Thursday, January 11, 2018

[Orentasi 2018]

[Orientasi 2018]

Allahu....

Alhamdulillah selesai hari kedua orientasi Restu Kids bagi tahun 2018.Maaf kekurangan foto.Biasalah, minggu-minggu awal macam macam karenah dan drama air mata berlarutan 😂😂

Encik menangis dari awal hingga balik, ada.😭
Abang kawasan, ada.😎
Mulut berkunci,ada.🤐
Miss Want To Know It All,ada.💁‍♀️
Mr. Saya-Tak-Takut-Apa-Apa, ada.🙅‍♂️
Jaguh marathon, ada.🏃‍♂️

HAHAHA...







Tak menang tangan teacher.Apa-apa pun alhamdulillah masih bertenaga menyelesaikan urusan petang ini 







Like us on Facebook :
→  https://www.facebook.com/restu.kids
Like us 😄


Monday, November 13, 2017

Guru 2017

Berdiri dari kiri : Aqilah, Syafika Amira,Nadia Adnan,Shazreen,Kamaliaa,Atiyah
Duduk dari kiri: Noorharyanti, Puan Roshalina, Norshamsila


Barisan 'SUPERWOMEN RK" tahun 2017.

2017 hampir melabuhkan tirai....🤔 Dah kenal semua "enjin" dan "compartment" di #RESTUKIDS ?

Okay, let's go...

Bismillah.....

👩‍🏫Barisan hadapan (dari kiri ke kanan)

🌷Teacher Noorharyanti Bt Abd Rahman a.k.a teacher yan. Guru merangkap pereka grafik merangkap guru paling cantik tinggi lampai (168cm hihihi)

🌷Puan Roshalina Baharuddin atau teacher ros. Big boss #RESTUKIDS , pengurus pembangunan perniagaan dan mastermind #RESTUKIDS.

🌷Teacher Norshamsila Sulaiman atau lebih dikenali teacher shila merupakan enjin penggerak RK dan ketua kami di RK.

👩‍🏫Barisan belakang (dari kiri ke kanan)

🌷Teacher Cik Aqilah Wardah atau nama glamour - teacher qila. Bertanggungjawab mendidik dan merencana program islamik dibawah kelolaan #RESTUKIDS

🌷Teacher ika - guru "kokurikulum" #RESTUKIDS

🌷Teacher Nadia Adnan melayan kerenah pelajar empat tahun yang super lincah.

🌷Teacher Aisha Shazreen / teacher sha (typing.....) melaksana strategi pemasaran #RESTUKIDS 

🌷Teacher Puteri Melia a.k.a teacher leeya mencurahkan idea-idea kreatif untuk produk kanak-kanak #RESTUKIDS

🌷Teacher Atiyah Shaari yang mengendalikan Kelas Intensif Fardhu Ain serta pembangunan sahsiah pelajar.

Setiap guru (baca:teacher) di #RESTUKIDS memegang peranan yang sangat penting. Mereka mendidik dan melayan kerenah anak-anak bermula jam 8.00pagi hingga anak-anak pulang dan menggalas tanggungjawab lain di sebelah petang(program,produk,grafik desain, marketing etc). 

Jadi apa kata esok atau bila-bila kita jumpa guru-guru ini, ukirkan senyuman dan ucapkan terima kasih.

Semoga Allah sentiasa memberkati usaha mereka dalam mencapai visi serta misi melahirkan pelajar yang unggul dari segi sahsiah, emosi serta akademik.

" RESTUKIDS- seeds of today, flowers of tomorrow"

#prasekolah #integrasi #islam #shahalam #tadika#guru #berdedikasi #tadikaterbaikshahalam #2017 #2018 #pendaftarandibuka #srai #tips #parenting#teaching
 

Thursday, October 5, 2017

Peperiksaan Akhir Tahun 2017

Peperiksaan Akhir Tahun 2017 telah diadakan bagi menilai tahap penguasaan murid-murid terhadap mata pelajaran yang diajar.

Namun begitu, keputusan tersebut bukanlah tanda aras kepintaran mereka kerana setiap murid mempunyai kecenderungan berbeza dan masih lagi dalam proses mencari identiti serta minat mereka.

Didoakan supaya murid-murid ini akan lebih bersemangat lagi untuk menuntut ilmu dan seterusnya menyebarkan ilmu yang baik dan bermanfaat sebagai bekalan untuk diri sendiri dan masyarakat.


Saturday, September 30, 2017

Adab Makan

Image result for doa makan



"EEEEEE MAKAN TAK BACA DOA.....MAKAN DENGAN SYAITAN !" 👿

Astaghfirullah.. Umi umi, ibu ibu, mama..... ada tak guna ayat UGUTAN macam ni ? Haaaaa kalau tipu tak sayang.. 😆 Hehe takpe, mulai harini kita cuba tukar semua ayat UGUTAN ni kepada yang lebih SWEET.. ayat manja-an.

Contoh:
"Abang ali kesayangan umi dah baca doa ke belum ? Kalau belum, jom baca sama-sama...."
atau
"Allah.... macam mana ni, umi dapat bisikan supaya ingatkan abang ali baca doa makan lah.... Jom baca sama-sama anak soleh umi.."

Haaaaa kan sejuk telinga mendengar. Hehe tak mudah, tapi tak susah. Kalau bukan sekarang bila lagi kan umi-umi solehah ?
Ni admin sharekan doa makan yang diamalkan oleh anak-anak soleh di #RESTUKIDS

الَّلهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيمَا رَزَقْتَنَا، وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
"Oh Allah bless the provision that You have given us and protect us from the punishment of the hell fire, Amin...."


Comelkan ? Mudah je.... Jom amalkan !

Open Day Restu Kids 2017





[Orentasi 2018]