Saturday, November 8, 2014

Aktiviti Bulanan: Chef Muda

Assalammualaikum wrt wbt

Pada hari Khamis yang lalu, 6 November 2014 kami di Restu Kids telah mengadakan aktiviti bulanan yang dinamakan Chef Muda. Aktiviti ini berlangsung selama waktu persekolahan mengikut kelas masing-masing. Tujuan aktiviti ini diadakan adalah bagi mencukil bakat anak-anak Restu Kids dalam seni kulinari. Di bawah adalah gambar- gambar yang sempat di rakam semasa aktiviti berlangsung.


Anak-anak Restu Kids dibekalkan dengan sebijik kek cawan beserta ising di dalam piping bersama dengan chocolate rice dan hiasan kek bagi mendekorasi kek mereka mengikut kehendak dan kreativiti mereka.Sebelum menghias kek mereka mengikut kreativiti mereka, para guru melakukan demonstrasi menghias kek agar anak-anak Restu Kids faham menggunakan piping yang disediakan.

Anak-anak Restu Kids berasa sangat gembira dan berpuas hati dengan aktiviti Chef Muda yang di jalankan bersama guru kelas mereka. Diharap aktiviti bermanfaat ini akan menjadi titik tolak kepada anak-anak Restu Kids menjadi lebih kreatif dalam seni menghias kek cawan.

Semoga kita berjumpa lagi!

Wasalam..


No comments:

Post a Comment